Григор Димитров елиминира с лекота японския дебютант Шо Шимабукуро с 6:1,

...
Григор Димитров елиминира с лекота японския дебютант Шо Шимабукуро с 6:1,
Коментари Харесай

Гришо елиминира с лекота японския дебютант Шо Шимабукуро


Григор Димитров отстрани с лекост японския дебютант Шо Шимабукуро с 6:1, 6:2, 6:1  в мач от първия кръг на “Уимбълдън ”. 

Двубоят трябваше да се играе през вчерашния ден, само че бе отсрочен поради дъждовете в британската столица, които провалиха голямата част от програмата. По същата причина началото на срещата и през днешния ден закъсня с час и 40 минути. 

Григор е фаворит против квалификанта от Япония и ще се опита да завоюва втори мач на “свещената трева ” от 2017 насам. Шимабукуро записа осем победи в 11 мача на трева този сезон, въпреки и не на равнище АТР, в това число три мача от квалификациите на “Уимбълдън ”. 

ПЪРВИ СЕТ

Григор завоюва жребия и избра да сервира в първия гейм. Той обаче стартира с двойна неточност и японецът поведе с 30-0. Все отново Гришо сподели темперамент при 15-40 и съумя да завоюва подаването си - 1:0. Шимабукуро също взе серивиса си и то много по-убедително. Първо Григор още веднъж пресили форхенд, а два пъти не можа да направи сполучлив ретур, с цел да се стигне небрежно до 40-15, а по-късно Шимабукуро заложи на сервис-мрежа и изравни 1:1. В идващия гейм Димитров не сподели добра  успеваемост на първи сервис, само че въпреки всичко не позволи изненада и поведе 2:1.

Първият пробив в мача стана факт в четвъртия гейм. Първо Шимабукуро прати форхенд в мрежата, а по-късно бе беззащитен при минаващ бекхенд. Непредизвикана неточност пък постави точка на разногласието - 40-15 и геймовете са 3:1. С отличен първи сервис Гришо затвърди пробива и се отдръпна за отмора при 4:1. В идващия гейм българинът поведе с 30-0, а след това с бекхенд по правата осъществя нов пробив за 5:1.

При 15-15 в следващия гейм мачът беше пресечен поради дъжд и чак след  час играта беше възобновена. Григор небрежно стигна до двоен мачбол, а с ас атвори първия сет - 6:1.



ВТОРИ СЕТ

Японецът поведе с 40-0, само че Гришо остана в гейма с две изключителни точки, а по-късно противникът му сгреши. С още един превъзходен форхенд Димитров си заслужи брейк-бол, само че Шимабукуро се оправи. При идващия късмет българинът сподели невероятна отбрана и направи пробив - 1:0.

В началото на втория гейм двама протестиращи нахлу на корта и разпръсна оранжеви части по корта, след което седна до мрежата. Естествено, това наложи ново спиране, въпреки че те бързо бяха изведени от организаторите.



Докато бъде изчистен корта, дъждът още веднъж заваля и се наложи ново спиране. След близо 40 минути играта бе възобновена и Григър сподели, че паузата не му е повлияла и бързо завоюва подаването си с отлични сервиси за 2:0. С положителни начални удари японецът завоюва идващия гейм и понижи на 2:1. В четвъртия Григор поведе с 40-0, само че форхенд в навън и негова двойна неточност донесоха две точки за противника му. Все отново Гришо не позволи изненада и затвори гейма, с цел да поведе с 3:1.

Шимабукуро завоюва своето подаване, оказа помощ му и падение на българина за 30-30. Пресилен прав удар на Димитров пък означаваше гейм за японеца - 3:2. Добрият начален удар на Григор му донесе триумф за 4:2, като черешката на тортата бе извънредно елегантно воле на мрежата. Пробив в идващия гейм го приближи до продобиване и на втория сет, откакто японецът направи две непредизвикани неточности. Гришо затвори втория сет без проблеми, макар че  пресили два форхенда, само че сервисите му още веднъж свършиха работа - 6:2.

ТРЕТИ СЕТ

Третият сет стартира с ранен брейк за Димитров, въпреки и с малко шанс - слайсът му се отклони в мрежата и стана неосъществим за противника му - 1:0. С лекост българинът затвърди пробива за 2:0, записвайки и един ас. Японецът си взе подаването за 2:1, а след бе близо да направи първи брейк в мача, откакто принуди Гришо да пази две точки за пробив. Българинът обаче не разреши изненада, а най-после постави точка на разногласието с втори ас в сета за 3:1.

В идващия гейм японецът направи двойна неточност при 30-30 и даде опция на Гришо за нов пробив. Той обаче не се възползва, откакто първо пресили форхенд зад главната линия, а по-късно и направи несполучлив ретур. Все отново Димитров съумя да запише пробив след двойна неточност на Шимабукуро, а след това и преувеличен форхенд - 4:1.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР